Nađi

U svrhu pravilnog funkcionisanja i daljeg unapređenja ove web strane, kao i zbog poboljšanja Vašeg pregledanja, ova web strana mora da na Vaš računar snimi malu količinu informacija („Cookies“ – „Kolačići“). Prema trenutnoj regulativi Evropske unije u obavezi smo da pre snimanja kolačića zatražimo Vaš pristanak. Korišćenjem web strane i izborom opcije „slažem se“, pristajete na upotrebu Kolačića. Blokiranjem Kolačića i dalje možete pregledati stranu, međutim neke njene mogućnosti Vam neće biti dostupne

Slažem se Odbijam

Toplotna pumpa zemlja/voda

Toplotne pumpe zemlja/voda koriste izvore toplote akumulirane u zemlji.

Toplotna pumpa sa površinskim kolektorima spojena na sistem podnog grejanja

Za rad toplotne pumpe je nepohodno postavljanje površinskih kolektora ili bušenje dubinskih sondi u zavisnosti od prostora kojim raspolaže objekat u koji se ugrađuje ovakav sistem. U oba slučaja, kao medijum za prenos toplote, koristi se specijalna tečnost, otporna na smrzavanje. Uz odgovarajući pribor, toplotna pumpa se može koristiti tokom leta za hlađenje prostorija.

Ispravan sistem grejanja

Ne postoji standardno rešenje kada tražite odgovarajući sistem grejanja. Međutim, pronaći sistem koji odgovara Vašim potrebama nije toliko teško. Posavetujte se pravovremeno sa zaposlenima firme Vaillant d.o.o. ili sa lokalnim Vaillantovim instalaterima.

Saznajte više:

Toplotne pumpe

Toplotne pumpe voda/voda

Toplotne pumpe vazduh/voda

Energija okoline