Nađi

Toplotna pumpa flexoTHERM osvojila prestižnu nagradu na Sajmu građevinarstva

Na upravo završenom Sajmu građevinarstva u Beogradu, Vaillant je imao veoma zapažen nastup i dobitnik je prestižne nagrade “Nova vizura “ za najnovije toplotne pumpe Vaillant flexoTHERM iz programa Green iQ.

Kompanija Vaillant, jedan od vodećih evropskih proizvođača opreme za grejanje i hlađenje je i ove godine učestvovala na najvećem sajamskom događaju u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope - 43. Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu.

U fokusu Sajma ove godine su bili energetski efikasni sistemi za grejanje i hlađenje, pa je Vaillantov štand bio izuzetno posećen. Na štandu su bili izloženi energetski efikasni uređaji koji kao energent koriste prirodni gas, el. energiju, kao i uređaji koji koriste obnovljive izvore energije, toplotne pumpe i solarni sistemi. Da Vaillant ima najbolja i najefikasnija tehnološka rešenja, potvrdilo je i tradicionalno prestižno priznanje beogradskog Međunarodnog sajma građevinarstva „NOVA VIZURA“,u kategoriji „instalacije za građenje objekata i druge oblasti graditeljstva“ koje je dodeljeno upravo kompaniji Vaillant d.o.o. Beograd, za toplotnu pumpu „flexoTHERM VWF 157/4.

Ovaj model toplotne pumpe koristi se za grejanje i hlađenje, a može da koristi energiju iz zemlje, vode ili vazduha. Zadovoljava propise energetske efikasnosti koji će se u Evropi primenjivati tek od 2019. godine, a na 1 kW uložene električne energije - daje 5,5 kW toplotne energije.

Toplotna pumpa flexoTHERM pripada najnovijoj liniji proizvoda „Green iQ“, kojom je

Vaillant, kao odgovorni proizvođač sistema grejanja, hlađenja i pripreme PTV-a, pokrenuo i postavio nove standarde za održive tehnologije.

Prva oznaka takve vrste u Nemačkoj dodeljuje se isključivo za napredne i održive proizvode vrhunskog kvaliteta sa mogućnošću za umrežavanje u inteligentne sisteme. Green iQ proizvodi zadovoljavaju niz kriterijuma definisanih i strogo nadziranih od strane stručnjaka. Ovi proizvodi odlikuju se izuzetno visokom energetskom efikasnošću, štednjom energije korišćenjem web aplikacija, a veliki deo komponenata pumpe, više od 85%, se može i reciklirati.

Prva dva proizvoda sa oznakom „Green iQ“ su toplotne pumpe flexoTHERM/flexoCOMPACT exclusive koji se odlikuju razredom energetske efikasnosti A++ kao i kondenzaconi zidni uređaji ecoTEC exclusive razreda A.

Jednostavno, pametno, efikasno, održivo, umreženo i komforno, sve su to karakteristike novih proizvoda koje nose oznaku „Green iQ“.