NOVA toplotna pumpa aroTHERM plus

Toplotna pumpa aroTHERM plus je nova Vaillantova toplotna pumpa vazduh / voda. U kombinaciji vrhunskih performansi, izuzetno visoke energetske efikasnosti i održivosti, skoro nečujna, ova pumpa je jednostavno savršena.

Pogledajte kako toplotne pumpe utiču na Vaš život

NOVA - aroTHERM plus toplotna pumpa vazduh / voda

  • Tehnologija spremna za budućnost - toplotna pumpa aroTHERM plus koristi ekološki prirodno rashladno sredstvo R290
  • Prikladna za novogradnju i modernizaciju (može se integrisati i u postojeći sistem grejanja) - temperatura polaznog grejanja do 65 ° C i u režimu PTV do 75 ° C
  • Izuzetno tihi rad čini ovu toplotnu pumpu pogodnom za upotrebu u gusto izgrađenim stambenim područjima

Tehnologija spremna za budućnost

Planiranje je ključno za dugoročni uspeh, posebno kada je reč o energiji. Otkrijte rešenje koje je moćno, prirodno, ekološko i istovremeno spremno za budućnost.

Nova toplotna pumpa aroTHERM plus ima posebno visoku temperaturu protoka pri zagrevanju do 65 ° C, a u režimu PTV do 75 ° C i koristi ekološki prihvatljivo i prirodno rashladno sredstvo R290. Na taj se način toplotna pumpa može integrisati u postojeći sistem grejanja.

Štaviše, rashladna tehnologija ima veoma nizak potencijal globalnog zagrevanja (GVP 3), tako da je posebno ekološka.

Brza instalacija i podešavanje

Instalacija aroTHERM plus i uniTOWER plus može se obaviti u vrlo kratkom roku, pa čak i za jedan dan, ako situacija to dopušta.

Instalacija i puštanje u rad odvija se bez potrebe za sertifikatom rashladnog sredstva. Za besprekornu instalaciju, Vaillant će Vam rado pružiti široku paletu dodatne opreme. Nakon instalacije možete upravljati Vašim novim sistemom grejanja pomoću regulatora sensoCOMFORT. Zahvaljujući sensoAPP aplikaciji, možete kontrolisati sistem grejanja čak i ako niste kod kuće.

Izuzetno tihi rad

Sound Safe Sistem čini Vaillant toplotnu pumpu izuzetno tihom. Toplotna pumpa aroTHERM plus vazduh / voda emituje samo 28 dB (A) na udaljenosti od tri metra u noćnom režimu - ne glasnije od šuštanja lišća.

Sistem se tako može nalaziti u blizini stambene zgrade, čak i u gusto izgrađenim mestima.

Prikaz emisije buke aroTHERM plus u noćnom režimu - emituje samo 28 dB (A) na udaljenosti od tri metra.

Prikaz emisije buke aroTHERM plus u dnevnom režimu - emituje svega 32 db (A) na udaljenosti od tri metra.

Idealno za modernizaciju

Sa temperaturom protoka pri zagrevanju do 65 ° C i u režimu PTV do 75 ° C, aroTHERM plus nudi karakteristike slične kao sistemi koji rade na fosilna goriva. Sistem je moguće pokrenuti sa radijatorima u režimu toplotne pumpe čak i sa temperaturom grejanja od 65 ° C i spoljašnjom temperaturom od -10 ° C.

Idealan je za nove i postojeće objekte.

Uvek na sigurnoj strani

AroTHERM plus koristi ekološki prihvatljivo, prirodno rashladno sredstvo R290, čime je smanjen potencijal globalnog zagreavanja.

Između ostalog, sistem se može kombinovati sa fotonaponskim ili solarnim sistemima grejanja i pomaže u smanjenju potrošnje CO2, što može smanjiti otisak CO2 na nulu.

Efikasna i ekonomična potrošnja energije

Sa koeficijentom efikasnosti (COP) do 5,3 (A7 / W35), aroTHERM plus postiže veoma visoku efikasnost. Sistem isporučuje do 25 % više tople vode u odnosu na druge toplotne pumpe. Pored toga, zahvaljujući visokoj temperaturi polaznog voda, ovo rešenje nudi zaštitu protiv bakterijske bolesti, legionele, koja zahteva dodatno električno zagrevanje.

Visoke performanse čine aroTHERM plus posebno ekonomičnim: potrošnja energije se može smanjiti za do 10 %* u poređenju sa drugim toplotnim pumpama vazduh / voda, kako u novim zgradama, tako i prilikom zamene sistema grejanja u postojećim objektima.

* Ušteda energije zavisi od različitih faktora (npr. lokalne cene električne energije, prethodni model, podešavanje grejanja, upotreba, lokacija, spoljašnja temperatura) i zbog toga se mogu razlikovati.

NOVA aroTHERM plus toplotna pumpa

Više informacija saznajte OVDE