Nađi
Prodajna mesta

recoVAIR VAR 60/2 D i DW

Decentralizovani sistem ventilacije

  • Ventilacija pojedinih prostorija ili kompletnih objekata
  • Dva izvoda sa žičanim ili bežičnim međusobnim povezivanjem jedinica
  • Jedinice su opremljenje ventilatorom i keramičkim izmenjivačem
  • Direktna ugradnja na spoljašnji zid prostorije
  • Obiman propratni pribor za ugradnju
Ventilacija
Ventilacija

Pregled

Nova generacija uređaj recoVAIR 60/2 je decentralizovani ventilacioni sistem sa protokom do 60 m3/h kojeg je moguće vrlo jednostavno integrisati u nove i postojeće objekte budući da ne zahteva razvod cevi za odovođenje i dovođenje vazduha. Svaka jednica je opremljena ventilatorom i keramičkim izmenjivačem toplote putem kojega se vrši razmena odnosno rekuperacija energije vazduha iz prostorije.

Motor ventilatora okreće smer rotacije svakih 70 sekundi kako bi promenio tok strujanja vazduha dok izmenjivač toplote zadržava toplotu otpadnog vazduha i prenosi ga sveže usisanom vazduhu. Ukoliko je unutar jednog objekta instalirano više takvih jedinica, međusobno povezivanje moguće je žičanim (VAR 60/2 D) ili bežičnim putem (VAR 60 DW) sa opcijom sinhronizovanog rada po načelu "vodeća jedinica" - "prateća jedinica".

Jedinica se instalira u spoljašnji zid, pa dužina cevi može biti 250 do 1000 mm. Za filtriranje vazduha zadužen je filter klase "Iso Coarse".

Podešavanje načina rada moguće je putem osnovnog daljinskog upravljača VAZ RC/2 ili putem zidnog upravljača VAZ CP/2. Zidni upravljač dostupan je i u verziji sa senzorom CO₂(VAZ CPC/2) koji obezbeđjuje napredniji način upravljanja, odnosno brzina rotacije ventilatora je direktno povezana sa koncentracijom CO₂ u prostoru.

Želite da vaš ventilacioni sistem bude ne samo nevidljiv, već i nečujan. Zato vam recoVAIR 60/2 nudi noćni način rada koji smanjuje radnu buku na minimum. Opcionalno se mogu ugraditi prigušivači zvuka kako bi se smanjila spoljašnja buka.

Specifikacije

Specifikacije

VAR 60/2 DVAR 60/2 DW
Opšte
Protok vazduha5 do 60 m³/h5 do 60 m³/h
Razred energetske efikasnosti (A+ do G)AA
Procenat zadržane toplotedo 80,5 %do 80,5 %
Prečnik cevi u zidu160 mm160 mm
Težina3,5 kg3,5 kg
FilteriIso Coarse 30% (ispred)
Iso Coarse 45% (iza)
Iso Coarse 30% (ispred)
Iso Coarse 45% (iza)
   
Napajanje
Ulazni napon220V/50Hz220V/50Hz
Maksimalna snaga10 W10 W
   
Instalacija
Povezivanje jedinicaŽičnoBežično

Preuzimanja