Nađi
Prodajna mesta

Saveti

Saveti za modernizaciju

Prilikom zamene vašeg starog sistema grejanja imate nekoliko mogućnosti: možete modernizovati postojeću tehnologiju i povećati stepen efikasnosti ili postati nezavisni od rasta cena energenata postepenim ili potpunim prelaskom na korišćenje obnovljivih izvora energije. Uputićemo Vas na Vama prilagođen izbor, čime će se zamena sistema za grejanje sama otplaćivati.

Saveti za novogradnju

Novi sistem grejanja treba da bude u najvećoj mogućoj meri ekonomičan, efikasan i ekološki prihvatljiv. Adekvatan sistem grejanja treba izabrati u zavisnosti od Vaših potreba: Koji izvor energije preferirate? Kolike su Vaše potrebe za toplotnom energijom? Koji oblik prenosa toplotne energije ste predvideli? Sa našim savetima i smernicama ćemo Vam pomoći u izboru odgovorajućeg sistema grejanja.

Saveti za izbor kotla

Jedno od najvažnijih pitanja prilikom kupovine ili izgradnje Vašeg doma predstavlja pitanje na koji način će se Vaš dom grejati. Izbor tipa kotla, koji bi se pokazao kao najefikasnije i najekonomičnije rešenje u dužem vremenskom periodu, predstavlja pitanje do čijeg odgovora nije jednostavno doći i koje zahteva detaljnu analizu faktora koji utiču na efikasnost i isplativnost sistema grejanja.

Kako se najbolje pripremiti za grejnu sezonu

Neki od nas, tek po dolasku jeseni i hladnih dana, počinju da razmišljaju o grejanju i pripremi za grejnu sezonu. Zaboravljaju, da već tokom leta treba uraditi servis i redovno održavanje kotlova i proveru kompletne instalacije grejanja. Upravo je leto najbolje vreme za pripremu instalacije, jer je to doba kada ovlašćeni servisi imaju najviše vremena da se kvalitetno posvete Vašim zahtevima i urade sve što je neophodno kako biste spremno dočekali grejnu sezonu.

Kako pravilno odzračiti radijatore?

Sa dolaskom hladnijih dana dolazi nam i pitanje pravilnog održavanja radijatora. Odzračivanje radijatora je jednostavno i može se obaviti u vrlo kratkom roku. Saznajte kako se to radi.

Saveti za uštedu energije u Vašem domu

Ukoliko u ovim hladnim zimskim danima želite dodatno zagrejati stan, a bez da za to dobijete još veće račune za grejanje, donosimo vam 9 jednostavnih saveta.

Znate li koja je optimalna temperatura spavaće sobe?

Trećinu svog života provodimo spavajući. U proseku nam treba sedam do osam sati sna da bi dan započeli odmorni i regenerisani. No, kako bi poboljšali kvalitet našeg sna potrebno je prilagoditi temperaturu spavaće sobe.