Nađi

Istorijat Vaillanta

Istorijat Vaillanta počinje davne 1874. godine, kada je Johann Vaillant osnovao svoju instalatersku radionicu u gradu Remscheid-u, u Nemačkoj. Od tada se firma Vaillant ubraja u pionire među vodećim preduzećima i uspešno brani svoju poziciju tržišnog vođe na području tehnike grejanja i ventilacije u Evropi.

2013 - Izložbeni brod MS Vaillant plovi rekama Evrope

Pod sloganom “Energija u pokretu”, od marta do septembra 2013. godine, Vaillantov brod je posetio više od 50 evropskih gradova. Instalateri i korisnici imali su mogućnost posetiti 100 metara dug izložbeni brod kako bi se upoznali sa svim aktuelnim novostima u prodajnom programu, kao i o energetski efikasnim rešenjima.

2012 - Hibridni sistem ujedinjuje dve tehnologije: toplotne pumpe sa gasnim visokoefikasnim kondenzacionim uređajem

U avgustu 2012. godine, Vaillant započinje serijsku proizvodnju novog hibridnog sistema. Ova kompaktna toplotna pumpa integriše obnovljive izvore energije u postojeće stambene objekte uz niske investicione troškove. Toplotna pumpa radi u kombinaciji sa kondenzacionim gasnim uređajem kako bi se postigla maksimalna energetska efikasnost.

Toplotna pumpa od 3 kW i ecoTEC plus – nepobedivi tim!

2011 - Intuitivna regulacija – calorMATIC

Vaillant ima dugu tradiciju proizvodnje uređaja za grejanje sa jednostavnim rukovanjem. Nova generacija regulatora calorMATIC nastavlja tu tradiciju vodeći računa o individulanim potrebama potrošača. Na intuitivan i jednostavan način podešavaju se svi parametri po načelu “okreni&klikni” i calorMATIC postiže zadatu sobnu temperaturu. Individualna i intuitivna – calorMATIC regulacija sobne temperature.

2011 - Porodična električna centrala za Vaš dom

ecoPOWER 1.0 mikrokogeneracioni sistem nudi mogućnost alternativnih izvora energije za svako domaćinstvo. Sistem proizvodi toplotnu i električnu energiju pa je namenjen posebno porodičnim kućama koje su podeljene na dve odvojene stambene jedinice. Vaillant tako ponovo nudi novu tehnologiju koja odavno nedostaje na tržištu. Inteligentan i unapred definisan sistem je ekološki vrlo prihvatljiv i izuzetno energetski efikasan.

ecoPOWER 1.0 mikro-kogeneracioni sistem – za kuću i porodicu.

2010 - zeoTHERM: mala, delotovorna, efikasna

Vaillant postavlja novi standard sa zeolit gasnom toplotnom pumpom zeoTHERM. Po prvi put u istoriji, domaćinstva mogu koristiti prirodnu toplotnu energiju koja nastaje spajanjem zeolita i vode. Ova tehnološka revolucija od velikog je značaja za tržište: osim značajne uštede energije ova toplotna pumpa se može pohvaliti i vrlo niskim emisijama CO2. Štednja novca – i zaštita životne sredine.

2007 - Premijera na azijskom tržištu

Vaillant se razvija, Azija se razvija. Kombinacija jednog i drugog je nezaobilazna. Otvaranjem proizvodnog pogona u gradu Wuxi u Kini, Vaillant od sada može pokrivati i azijsko-pacifičko tržište.

2001 - Robna marka postaje Grupa

Robne marke u okviru nove Grupe i dalje se prodaju samostalno na različitim evropskim tržištima. Ovakvom strategijom, osim što proširuje proizvodni program, kompanija odgovara i na različite zahteve i uslove tržišta.

1999 - Godišnjica – puno razloga za slavlje

Sa 40 miliona prodatih uređaja, Vaillant slavi svoju 125. godišnjicu osnivanja i ujedno dobija prestižnu Nemačku nagradu za kvalitet.

1997 - Uvođenje solarnih sistema

Uvođenjem solarnih sistema za potrošnu toplu vodu, Vaillant je proširio svoj proizvodni program na području obnovljivih izvora energije. Bio je to važan korak za budućnost.

1995 - Proizvodnja i razvoj novih proizvoda pod jednim krovom

Vaillant je samostalno razvio i proizveo prvi gasni kondenzacioni zidni uređaj za grejanje i PTV i stavlja ga u prodaju. Na ovaj način Vaillant brend se još jednom predstavio kao pionir u razvoju ekološki prihvatljivih tehnologija.

1991 - Novi “Thermoblock” ekološki vrlo prihvatljiv

Proizvodnjom novog zidnog uređaja “Thermoblock”, sa niskom emisijom štetnih materija Vaillant je vrlo rano postavio standarde ekološki prihvatljivih uređaja za grejanje. Iste godine Vaillant otvara svoje nove poslovnice u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj i Turskoj.

1970 - Vaillant se širi na međunarodna tržišta

Otvaranjem poslovnica u Holandiji Austriji, Belgiji, Franscuskoj, Velikoj Britaniji i Italiji, Vaillant uživa sve veću međunarodnu popularnost na području pouzdanih sistema grejanja. Do 1972. godine Vaillant je već prodao osam milijona uređaja.

1967 - Grejanje i potrošna topla vode inteligentno kombinovani

Vaillant uspeva gasnim kombinovanim zidnim uređajem „Combi-Geyser VCW 20“ da objedini grejanje i pripremu potrošne tople vode unutar jednog uređaja.

1961 - Gasni zidni uređaj “Geyser” za grejanje – revolucija na tržištu

Vaillant postavlja nove standarde tehnologije uvođenjem novog inovativnog “Circo-Geyser MAG-C 20”- prvi zidni gasni uređaj za grejanje na svetu.

1924 - Centralno grejanje – Vaillantova inovacija

Sve do sada, sobe su se zagrevale odvojeno, kaminima ili sobnim pećima. Novi sistem centralnog grejanja, omogućava zagrevanje više radijatora jednim centralnim uređajem za grejanje. Vaillant ponovo postavlja nove tehnološke smernice.

1905 - Novom idejom dobija se još više prostora u kupatilu

Vaillant prvi proizvodi zidni gasni grejač tople vode, tako da se dobija više prostora u kupatilu.

1899 - Zec postaje zaštitni znak robne marke

Na vaskršnju nedelju, Johann Vaillant, listajući dnevne novine, uoči upečatljivu sliku sa prikazom zeca koji izlazi iz jajeta. Odmah je bilo jasno, ovaj zec će postati njegov novi zaštini znak. I firma i zec prošli su nekoliko adaptacija tokom godina. Danas je zec u Vaillantovom logotipu najpoznatiji zaštitni znak u oblasti grejne tehnike.

1894 - Prva Vaillantova svetska inovacija

Johann Vaillant svojim izumom kupatilske peći “zatvorenog sistema” stvara pravu revoluciju na tržištu. Po prvi put uopšte, gasni plamen zagreva vodu unutar zatvorene cevi, bez dodira sa štetnim gasovima sagorevanja: revolucija u kupatilu.

1874 - Započinje poglavlje jedne uspešne priče

1874. Johann Vaillant, deseto dete u porodici, otvara svoju radionicu za obradu bakra i izradu pumpi. Tako započinje velika uspešna priča.