Nađi

Toplotne pumpe Vaillant-

grejanje budućnosti

Kontakt

Veća udobnost grejanja sa energijom iz prirode

Želite li da se grejete, a pri tom da čuvate životnu sredinu i štedite energiju i novac? Sistemom koji štiti prirodne resurse, jer koristi isključivo obnovljive izvore energije umesto fosilnih goriva? Toplotnim pumpama Vaillant izabrali ste sistem grejanja koji je već sada prilagođen budućnosti.

Toplotne pumpe, koriste geotermalnu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili vazduha i tako doprinose značajnoj uštedi na troškovima grejanja. Ne proizvode štetne emisije i rade vrlo efikasno čak i na niskim spoljašnjim temperaturama.

Toplotne pumpe su uređaji koji toplotnu energiju sa niskog temperaturnog nivoa dižu na viši temperaturni nivo, prihvatljivu za adekvatnu primenu u odgovarajućem sistemu distribucije toplote.

Korišćenjem obnovljivih izvora energije dobićete neiscrpan izvor energije koji Vam besplatno stoji na raspolaganju i koji će pokriti 75% ukupne potrebne toplotne energije potrebne za rad toplotne pumpe. Ostalih 25% energije potrebne za rad kompresora pokriće se električnom energijom.

Zašto su toplotne pumpe optimalno rešenje?

Ušteda energije i novca

Sunčeva energija je akumulirana u vazduhu, zemlji i podzemnim vodama. Toplotna pumpa koristi energiju spoljašnje sredine za grejanje/hlađenje unutrašnjosti Vašeg doma.

Od 100% toplotne energije toplotna pumpa koristi samo 25% električne energije za rad. Ostalih 75% je besplatna toplotna energija iz spoljašnje sredine.

Proizvedite sami energiju za svoju toplotnu pumpu.

Još je ekonomičnije kada kombinujete svoju toplotnu pumpu sa fotonaponskim sistemom – jer vrlo lako generišete struju za toplotnu pumpu pretvaranjem sunčeve svetlosti.

Tihi rad

Vaillant toplotne pumpe su jedne od najtiših na tržištu.

Nizak nivo buke omogućava da se spoljašnja jedinica Vaillantove toplotne pumpe bez problema ugradi čak i u gradskim zonama sa strogim ograničenjima buke.

Poslušajte tihi rad naših toplotnih pumpi

Sigurnost i pouzdanost

Postoji zabluda da tehnologija toplotnih pumpi još uvek nije do kraja razvijena. Jeste li znali da su prve toplotne pumpe stavljene u upotrebu pre više od 100 godina? Od tada su prošle kroz kontinuirani razvoj i postale su jedna od najsigurnijih i najpouzdanijih tehnologija grejanja i hlađenja širom sveta.

Umreženost i mogućnost nadogradnje

Naše toplotne pumpe su pravi timski igrači. One vole da rade i komuniciraju u sistemu, npr. sa ventilacijom stambenog prostora ili fotonaponskim sistemom. Ako želite da koristite još više izvora obnovljivih izvora energije – nema problema. Sve Vaillantove uređaje lako je instalirati i integrisati u sistem. Sistemi se mogu po potrebi nadograđivati. Zahvaljujući eBUS interfejsu, sve se može jednostavno podesiti i regulisati.

Visok nivo udobnosti

Vaillant toplotne pumpe postavljaju standard kada je reč o udobnosti doma. Pružaju udobnost grejanja, hlađenja i tople vode tokom čitave godine.

Lakoća upravljanja:

Bez obzira da li upravljate sistemom toplotne pumpe ili upravljate složenim sistemom grejanja i hlađenja u kombinaciji sa fotonaponom i ventilacijom –multiMATIC aplikacija omogućuje regulaciju putem pametnog telefona, gde god da se nalazite. Dodatno možete postaviti svoje lične parametre i odabrati primanje saveta za optimizaciju potrošnje.

Hlađenje tokom letnih meseci

Vaillant toplotne pumpe uvek osiguravaju udobne temperature u domu – čak i kada letnja vrućina postane nepodnošljiva. U zavisnosti od toga koja se energija iz spoljašnje sredine koristi (vazduh, zemlja, voda) i u zavisnosti od željene izvedbe, Vaša Vaillantova toplotna pumpa može da hladi aktivno ili pasivno.

Aktivno hlađenje

U aktivnom hlađenju toplotna pumpa radi u obrnutom načinu rada u odnosu na grejanje. To znači da toplotna pumpa, radom kompresora, hladi vodu koja cirkuliše kroz sisteme hlađenja (ventilokonvektori, podno/plafonsko hlađenje).

Pasivno hlađenje

Pasivno hlađenje je moguće samo ako se kao izvor energije koristi voda ili zemlja.

Za razliku od aktivnog hlađenja tokom pasivnog hlađenja kompresor toplotne pumpe ne radi. Toplotna energija iz objekta se odvodi i predaje u spoljašnju sredinu (zemlja, voda). Iz razloga što kompresor toplotne pumpe ne radi, štedi se električna energija, što takve sisteme čini izuzetno ekonomičnim.

Koja toplotna pumpa zadovoljava moje potrebe?

Toplotne pumpe u novogradnji

Dobro izolovana nova zgrada ima nisku potrebu za toplotom.

Novi objekti često imaju sisteme podnog grejanja što je izuzetno pogodno za rad toplotne pumpe u svrhu što veće efikasnosti (npr. za radijatore se temperature kreću od 55 do 75 °C dok se za podno grejanje temperature kreću od 30 do 40°C). Što je temperatura sistema grejanja niža time je efikasnost toplotne pumpe veća.

Toplotne pumpe u postojećim objektima

Toplotne pumpe mogu efikasno raditi i imaju smisla i u starijim zgradama – naročito u slučaju energetski optimizovane obnove i korišćenja podnog grejanja umesto radijatora. Opšte pravilo je, što je veći nivo modernizacije, to se više preporučuje upotreba toplotne pumpe. Hibridni sistem toplotne pumpe i gasnog kondenzacionog kotla, takođe nudi veću pouzdanost i energetsku efikasnost.

Vaillantove toplotne pumpe u par reči

Bez obzira na to da li se radi o novogradnji ili postojećim objektima – naša ponuda toplotnih pumpi odgovara različitim izvorima grejanja i objektima. Naš proizvodni program je svestran i raznolik, ali postoje neke stvari na koje možete da računate bez obzira koju ste toplotnu pumpu izabrali:

  • Visoka kvaliteta, izdržljivost i pouzdanost
  • Efikasnost i ekološka prihvatljivost
  • Savršena kompatibilnost sa ostalim komponentama sistema Vaillant
  • Mogućnost upravljanja sistemom putem aplikacije na pametnom telefonu
  • Potrošački kredit za energetsku efikasnost

Pregled Vaillant toplotnih pumpi

Toplotna pumpaGrejanjeHlađenjeTopla vodaVazduhZemljaPodzemna voda
flexoTHERM exclusive**+ eksterni rezervoar+ modul aroCOLLECT*+ modul fluoCOLLECT
flexoCOMPACT exclusive***+ modul aroCOLLECT*+ modul fluoCOLLECT
aroTHERM Monoblok**+ eksterni rezervoar*  
aroTHERM Split**+ eksterni rezervoar*  
aroSTOR VWL  *   

Predstavljamo Vam našu toplotnu pumpu za porodične kuće: aroTHERM Split

Toplotna pumpa vazduh/voda obezbeđuje grejanje, hlađenje i potrošnu toplu vodu na izuzetno efikasan način

aroTHERM Split sistem pruža najveću vrednost za utrošeni novac

Čuva Vaš dragoceni životni prostor jer zauzima vrlo malo mesta: 0,5 m2 za spoljašnju jedinicu i 0,42 m2 za unutrašnju jedinicu

Fleksibilna instalacija: spoljašnja i unutrašnja jedinica se mogu postaviti i na udaljenosti od 40 metara jedna od druge

Spoljašnja jedinica je takođe izuzetno tiha, tako da nećete imati neprijatnosti sa komšijama

Spoljašnja jedinica je dobitnica čak dve nagrade za dizajn: Red Dot Design i IF Design Award

Još efikasnija u sistemskim rešenjima, od fotonapona i ventilacije do gasnih kotlova i solarnih sistema

Pogledajte proizvod

Dodatni razlozi za izbor Vaillantove toplotne pumpe

Kredit za kupovinu opreme za grejanje

-Povrat sredstava do 20% od ukupnog iznosa investicije

-Otplatni rok do 120 meseci

-Širok asortiman energetski efikasnih proizvoda

Garantni rok

Imamo izuzetno visoke zahteve i standarde za visokim kvalitetom što našim korisnicima obezbeđuje dugotrajnu udobnost. Zato za sve naše uređaje pružamo 25 meseci garantnog roka, da se korisnici bezbrižno mogu fokusirati na druge bitne stvari.

Naša podrška ne prestaje sa instalacijom uređaja. Vaillant je Vaš verni partner tokom čitavog ciklusa trajanja Vašeg proizvoda.

Široka mreža ovlašćenih servisa

Želimo da budemo sigurni da je Vaillant toplotna pumpa savršen izbor za Vas i Vaš dom. Zbog toga našim partnerima obezbeđujemo redovnu obuku, kao i svu potrebnu dokumentaciju, tehničku podršku i podršku pri planiranju, potrebnu da Vašem domu obezbede novi stepen udobnosti.

Tehnologija rada toplotne pumpe

Visoko efikasna tehnologija Vaillant toplotne pumpe radi suprotno načelu frižidera. Dok frižider prenosi toplotu iznutra prema spolja, toplotna pumpa koristi toplotu iz spoljašnje sredine i prenosi na radni medijum odnosno na sistem grejanja.

Vaillant toplotne pumpe koriste do 75 posto energije iz besplatne toplote koju priroda akumulira u vazduhu, u zemlji ili u podzemnim vodama. Više o ovoj inteligentnoj tehnologiji saznajte u videozapisu.

Da li želite da kupite toplotnu pumpu?

Tri jednostavna koraka do vaše toplotne pumpe

1. Planiranje

Obratite se našim prodajnim predstavnicima i popričajte o uslovima ugradnje toplotnih pumpi, kao i o investicionim troškovima. Takođe, na raspolaganju su Vam i naši inženjeri u sklopu tehničke podrške firme Vaillant d.o.o.

2. Istraživanje

Želite saznati više o toplotnim pumpama, pogledajte sledeće linkove:

Tehnologija rada toplotne pumpe

Saveti za modernizaciju

Saveti za novogradnju

3. Kupovina

Ukoliko ste se odlučili za ugradnju toplotne pumpe, molimo Vas da nas kontaktirate za dodatnu pomoć oko izbora toplotne pumpe i preporuke instalatera: Kontaktirajte nas

Vaši kontakt podaci

Navedite da li Vam nov sistem grejanja treba za novogradnju ili želite da zamenite stari sistem grejanja
Navedite one sisteme za grejanje koje želite imati u objektu nakon završetka instalacije
Navedite one sisteme za hlađenje koje želite imati u objektu nakon završetka instalacije
Davanje ovog pristanka je dovoljno i nije preduslov za pružanje posebno traženih saveta, odgovaranje na pojedine upite i obradu postojećih ugovora sa Vaillantom.U bilo kom trenutku mogu poništiti svoj pristanak u budućnosti, koristeći podatke za kontakt sa navedene stranici.
Pojavila se greška prilikom slanja Vaših podataka. Molimo Vas da pokušate ponovo.

Zajedno do najboljeg rešenja za vaš objekat

Ukoliko se spremate ili razmišljate o investiciji u toplotnu pumpu, i tražite pouzdano i kvalitetno rešenje za Vaš objekat, Vaillant se preporučuje – i to ne samo zbog izvanrednog kvaliteta toplotnih pumpi, već i zbog vrhunske tehničke podrške, odlične servisne službe i brige o svojim korisnicima – dobrodošli u Vaillant!

Molimo Vas da popunite formular sa podacima o Vašem objektu, te da nam isti pošaljete. Nakon prijema upita, Vaillant zaposleni će vam se javiti u najkraćem roku, sa ciljem da vam daju najbolju tehničku podršku i savete za ugradnju na bazi iskustava iz prakse.