Nađi
Prodajna mesta

Vaillantovi sistemi za hlađenje - sve informacije o karakteristikama i prednostima

Stvaramo godišnje doba kakvo Vi želite!

Tehnologija na koju se možete osloniti u sadašnjosti i budućnosti: Vaillant klima uređaji i toplotne pumpe

Vaillant klima uređaji i toplotne pumpe prilagođeni su životnim potrebama korisnika pružajući maksimalnu udobnost 365 dana u godini uz jednostavno rukovanje i održavanje. Ovde ćete pronaći sve informacije o funkcionalnosti, pogodnostima i ugradnji. Otkrijte brojna rešenja sistema i mogućnosti proširenja za svoj dom.

Funkcionalnosti i različite vrste klima uređaja i toplotnih pumpi sa funkcijom hlađenja

Održiva tehnologija i mogućnosti proširenja

Zatražite ponudu

Prednosti Vaillant sistema za hlađenje

Udobnost

Vaillant klima uređaji i toplotne pumpe stvaraju savršeni životni ambijent.

Ušteda

Savremena tehnička rešenja i posebne upravljačke funkcije garantuju štedljivost.

Visoka efikasnost

Proizvedeni upotrebom najboljih dostupnih tehnologija, novi Vaillant sistemi za hlađenje garantuju maksimalnu efikasnost.

Nizak nivo buke

Uverićete se: tiše ne može.

Koji sistem hlađenja mi najviše odgovara?

Kako rade, po čemu se razlikuju različite vrste hlađenja i koji bi sistem mogao biti savršeno rešenje za Vaš dom – imamo odgovore.

Klima uređaji

Brza i jednostavna rešenja prilagođena Vašim životnim potrebama. U Vaillant ponudi su klima uređaji sa mono-split sistemom (jednom spoljašnjom i jednom unutrašnjom jedinicom), te multi-split sistemi (jednom spoljašnjom i više unutrašnjih jedinica).

Toplotne pumpe

Koriste neiscrpnu energiju sunca koja se nalazi u vazduhu, zemlji i podzemnim vodama kao besplatni izvor energije sa nultim emisijama CO2 i pretvaraju je u veću udobnost Vašeg doma, grejanje zimi, hlađenje leti i pripremu tople vode tokom čitave godine

KLIMA UREĐAJI

Efikasni, tihi, izrazito pouzdani

Proizvedeni upotrebom najboljih dostupnih tehnologija, novi Vaillant klima uređaji garantuju maksimalnu efikasnost. Sinergija između najnovije generacije kompresora koji optimizuju performanse i upotreba ekološkog rashladnog gasa R32, svrstava ih među najefikasnije uređaje za klimatizaciju stambenih prostorija.

U ponudi su mono-split sistemi sa jednom spoljašnjom i jednom unutrašnjom jedinicom, te multi-split sistemi sa jednom spoljašnjom i više unutrašnjih jedinica. Multi-split modeli predstavljaju najbolje rešenje za klimatizaciju različitih tipova prostorija, uz primenu samo jedne spoljašnje jedinice.

ClimaVAIR plus VAI 8

  • Energetski razred efikasnosti do A++
  • Ušteda energije zahvaljujući inverter DC tehnologiji
  • Maksimalni komfor tokom čitave godine: grejanje, hlađenje, ventilacija, odvlaživanje
  • Vrhunski moderan dizajn
  • Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R32 u skladu sa EU odredbama
  • Sadrži filter za održavanje kvaliteta vazduha, pročišćavanje i uklanjane mirisa

Produžena garancija na kompresor klima uređaja na ukupno 5 godina!

Od 15.04.2021. za sve kupljene klima uređaje iz serije climaVAIR plus VAI 8 (mono i multi), uz redovnu fabričku garanciju od 25 meseci na ceo uređaj, kupci ostvaruju dodatnih 35 meseci garancije na kompresor. Takva petogodišnja garancija važi isključivo na kompresor klima uređaja, dok na ostale delove važi osnovna fabrička garancija u trajanju od 25 meseci, prema uslovima u garantnom listu.

Garancija u trajanju od pet godina na kompresor važi uz prikaz računa i overenog garantnog lista na mestu prodaje. Račun mora biti izdat sa datumom 15.04.2021. godine ili kasnije.

TOPLOTNE PUMPE

Da li želite da se hladite ili grejete i da pritom štedite energiju i novac uz očuvanje životne sredine? Sistemom koji štiti prirodne resurse, jer koristi isključivo obnovljive izvore energije, umesto fosilnih goriva? Toplotnim pumpama Vaillant, izabrali ste sistem grejanja i hlađenja koji je već sada prilagođen budućnosti.

Vaillant toplotne pumpe uvek osiguravaju udobne temperature u domu – čak i kada letnja vrelina postane nepodnošljiva. U zavisnosti od energije koju koristi iz spoljašnje sredine (vazduh, zemlja, voda) i u zavisnosti od željene izvedbe, Vaša Vaillantova toplotona pumpa može da hladi aktivno ili pasivno.

Aktivno hlađenje

Aktivno hlađenje odvija se sa korišćenjem kompresora u toplotnoj pumpi gde se energija iz zemlje, vode ili vazduha dodatno hladi radom kompresora. Aktivno hlađenje najčešće se kombinuje sa ventilokonvektorima (polazni vod 7 °C). flexoTHERM exclusive , aroTHERM split.

Pasivno hlađenje

Pasivno hlađenje odvija se bez korišćenja kompresora odnosno koristi se samo energija iz podzemnih voda ili zemlje za hlađenje objekta. Ovakvo hlađenje se najčešće kombinuje sa plafonskim, zidnim i podnim sisstemima hlađenja (polazni vod 18 – 22 °C). Ovo prirodno hlađenje koristi mali udeo električne energije (flexoTHERM exclusive, flexoCOMPACT exclusive).

Pregled Vaillant toplotnih pumpi:

Toplotna pumpaGrejanjeHlađenjeTopla vodaVazduh
aroTHERM plus**+ eksterni rezervoar*
aroTHERM Split**+ eksterni rezervoar*
aroTHERM Monoblok**+ eksterni rezervoar*
flexoTHERM exclusive**+ eksterni rezervoar+ modul aroCOLLECT
flexoCOMPACT exclusive***+ modul aroCOLLECT
aroSTOR VWL  **

Tiše od tišine

Vaillant toplotne pumpe jedne su od najtiših na tržištu, te su neke od njih savršene za korišćenje u gusto naseljenim naseljima. Čak i na udaljenosti od samo nekoliko metara, nivo buke smanjuje se na nivo računara. U prostoru je takođe, tiha. Najčešće je unutrašnja jedinica smeštena u podrumu i čuje se otprilike kao moderni frižider.

Više o Vaillant toplotnim pumpama saznajte OVDE.

Kako do novog Vaillant sistema za hlađenje?

Kako bi ste odabrali sistem hlađenja koji Vam najbolje odgovara, informišite se koju vrstu hlađenja želite: klima uređaj ili toplotnu pumpu sa funkcijom hlađenja.

Ukoliko ste zainteresovani za brzo i jednostavno rešenje - klima uređaja kontaktirajte naše prodajne partnere "Gas Lider" i "Doming".

Ukoliko ste zainteresovani za kompleksnije sisteme – toplotne pumpe sa funkcijom hlađenja, kontaktirajte Vaillantovu tehničku podršku.

Trebate li dodatne informacije?

Ovde možete pronaći odgovore na često postavljena pitanja o klima uređajima i toplotnim pumpama