Nađi
Prodajna mesta

Sa Vaillantom do novog kondenzacionog gasnog kotla - Vodimo Vas, korak po korak, do Vašeg novog sistema za grejanje

 • Smanjite troškove do 30%
 • Vaillantovi sistemi za grejanje su efikasni, pouzdani, izdržljivi i izuzetno tihi
 • Opcija produžene garancije u trajanju od 5 godina

Zamena Vašeg starog sistema grejanja se isplati

Vaš sistem grejanja ne radi dobro, proizvodi čudne zvukove ili Vaša voda pod tušem nije konstantno topla? Možda Vas računi za troškove grejanja sve više čine nesrećnima. Naša efikasna kondenzaciona tehnologija pomaže Vam da uštedite do 30% više energije. Pritom pruža maksimalnu udobnost Vašeg doma. Saznajte sve informacije o zameni Vašeg starog sistema grejanja. Pređite direktno na temu o kojoj želite saznati više.

Saznajte razliku između pojedinih modela naših gasnih kotlova

O čemu treba voditi brigu kod zamene Vašeg starog sistema za grejanje

Iskustva porodice Bulatović

Prednosti novog Vaillantovog sistema za grejanje

 • Smanjite troškove do 30%
 • Osigurajte maksimalnu udobnost tople vode
 • Vaillantovi sistemi za grejanje su efikasni, pouzdani, izdržljivi i izuzetno tihi
 • Mogućnost upravljanja putem pametnog telefona
 • Opcija produžene garancije u trajanju od 5 godina
 • Ovlašćeni serviseri održavaju Vaš uređaj pridržavajući se najviših sigurnosnih standarda

Koji sistem grejanja mi najviše odgovara?

Koji tip uređaja želite – zidni gasni kotao ili stabilni gasni kotao? Ukoliko već imate zidni gasni kotao, najbolje bi bilo da se odlučite za isti tip. Prednosti su: Koristite postojeće priključke i nije Vam potreban dodatni prostor, što će da Vam uštedi i vreme i novac.

Sledeći korak je da procenite kolika je Vaša potreba za potrošnom toplom vodom: Treba li Vam rezervoar za toplu vodu ili je dovoljno da se zagreva po potrebi? U nastavku Vam objašnjavamo razliku:

Potrošna topla voda putem kombinovanog gasnog kotla

Kombinovani gasni kotao služi za grejanje i pripremu tople vode u jednom uređaju. Ugrađeni na zid, gasni kombinovani kotlovi pripremaju toplu vodu na protočnom principu. To znači da se topla voda zagreva samo kada otvorite slavinu. Vaillant ove uređaje označava sa oznakom VUW.

Prednosti: kompaktne dimenzije i moderan dizajn pružaju velike mogućnosti prilikom ugradnje.

Kombinovani gasni kotlovi imaju ograničeni protok tople vode, ukoliko se voda koristi na više točećih mesta istovremeno. Ali Vaillant ima rešenje i za to: ecoTEC plus VUI dolazi sa integrisanim slojevitim rezervoarom toplote koji uvek drži toplu vodu spremnu za korišćenje, kako bi se obezbedila još veća udobnost. Više informacija o našim gasnim kombinovanim kotlovima potražite u tabeli ispod.

Sistem sa odvojenim rezervoarom za veće potrebe za potrošnom toplom vodom

Sistemsko rešenje se sastoji od kotla za grejanje i odvojenog rezervoara za potrošnu toplu vodu. Sistemi su idealni npr. za porodičnu kuću sa nekoliko kupatila gde se istovremeno zahteva velika količina potrošne tople vode. Vaillant gasne kotlove za grejanje, bez protočne pripreme tople vode, označava sa VU. Što se tiče rezervoara, isti su raspoloživi u zidnoj varijanti (70 litara) ili u podnoj varijanti (120, 150, 200 litara).

Kotao može da se koristi samo za grejanje Vašeg doma, ukoliko ste pripremu potrošne tople vode, potrebne u kupatilu i kuhinji, dodatno opremili npr. električnim grejačima za toplu vodu.

Vaillant takođe nudi zidne gasne kotlove sa integrisanim rezervoarom za potrošnu toplu vodu. Koji sistem grejanja Vama u potpunosti odgovara, zavisi od Vaših potreba. Instalater će Vam dati savet o rešenju sa odgovarajućim rezervoarom i izraditi Vam individualnu ponudu

Kontaktirajte nas

Sa samo jednim klikom pronađite informacije o potrebnoj opremi za grejanje i pripremu potrošne tople vode.

Kako kupiti novi Vaillantov sistem za grejanje

1. Informišite se više unapred o našim uređajima kako biste dobili bolji utisak o njihovim mogućnostima.

2. Obratite se stručnom instalateru centralnog grejanja u Vašoj blizini koji Vas može posavetovati u skladu sa Vašim potrebama i napraviti Vam odgovarajuću ponudu.

3. Ukoliko prihvatite ponudu instalatera, on će izvršiti instalaciju Vaše opreme.

4. Kako biste osigurali važeći garantni rok, puštanje u rad je obavezno od strane ovlašćenog servisa.

Naši zidni gasni kombinovani uređaji za grejanje i pripremu potrošne tople vode

Nastojimo da zadovoljimo individualne potrebe svakog našeg kupca. Zato Vam nudimo širok raspon sistema za grejanje. Pogledajte kratki pregled u tabeli ispod i pronađite gasni kombinovani kotao koji Vam najviše odgovara.

ecoTEC proecoTEC plus
UkratkoIdealno rešenje za zamenu nekondenzacionog sa kondenzacionim kotlomSvojom fleksibilnošću odgovara gotovo svim potrebama korisnika
Udobnost tople vode
 • 2 slavine*
 • Do 13.4 l/min
 • 1 kupatilo, do 4 osobe
 • 2 slavine*
 • Do 16.3 l/min
 • 2 kupatila, 4-6 osoba
Razred energetske efikasnosti na grejanju i toploj vodiA (A+ uz primenu atmosferskog regulatora)A (A+ uz primenu atmosferskog regulatora)
Sistem pametne kućeMogućnost proširenja sistema za grejanje (solar, ventilacija, fotonapon…)Mogućnost proširenja sistema za grejanje (solar, ventilacija, fotonapon…)
 ecoTEC proecoTEC plus
*ΔT 30K (temperaturna razlika na ulazu/izlazu tople vode)

…i naši stabilni gasni kotlovi

Vaillantovi kompaktni stabilni gasni kotlovi imaju integrisani rezervoar za potrošnu toplu vodu. To obezbeđuje da čak i potreba za velikom količinom tople vode može biti osigurana bez zauzimanja dodatnog prostora.

ecoCOMPACTauroCOMPACT
Ukratko
 • Kompaktna kombinacija kondenzacionog kotla i rezervoara za potrošnu toplu vodu
 • Idealno za veću potrebu za toplom vodom i udobnošću
 • Kompaktna i ekološki prihvatljiva kombinacija kondenzacionog uređaja i rezervoara za toplu vodu
 • Koristi solarnu energiju za pripremu potrošne tople vode
Udobnost tople vode
 • 6 ili više slavina*
 • Od 24.5 l/min do 41.7 l/min
 • 2+ kupatila, 6-8 osoba
 • 5 ili više slavina*
 • Od 22.9 l/min do 28.5 l/min
 • 2+ kupatila, 6-8 osoba
Razred energetske efikasnosti na grejanju i toploj vodiA (A+ energetski razred u kombinaciji sa regulacijom)A (A+ energetski razred u kombinaciji sa regulacijom)
Sistem pametne kućeMogućnost proširenja sistema za grejanje (solar, ventilacija, fotonapon…)Mogućnost proširenja sistema za grejanje (solar, ventilacija, fotonapon…)
 ecoCOMPACTauroCOMPACT
* Količina PTV kod ΔT 30K u skladu sa EN 13203

Potrebni zahvati kod uvođenja kondenzacione tehnologije

Kondenzacioni uređaji efikasnije koriste energiju pothlađivanjem dimnih gasova. To pomaže u smanjenju troškova grejanja do 30%, kao i u smanjenju emisije štetnih gasova. Radi snižene temperature dimnih gasova, potrebni su dodatni zahvati:

 • Postojeći dimnjak potrebno je sanirati provlačenjem plastične cevi
 • Kondenzaciona tehnologija zahteva odvod kondenzata

Vaš instalater će Vas informisati o potrebnim zahvatima i izvršiti ih prilikom instalacije.

Saznajte više o kondenzacionoj tehnologiji.

Pronađite instalatera u Vašoj blizini

Od 2015. u Evropi je na snazi nova regulativa EU koja nalaže smanjenje emisija CO2. Uz nekoliko izuzetaka, sistemi grejanja bez kondenzacione tehnologije više nisu dopušteni. Kada budete menjali svoj stari uređaj, Vaš instalater će Vam ponuditi novi kondenzacioni bojler.

Saznajte šta su ostali korisnici izabrali

Porodica Bulatović se odlučila za novi system grejanja sa kondenzacionom tehnologijom

Porodica Bulatović živi u kući od 120 m². Njihov stari gasni kotao loše radi, uz povećanu potrošnju gasa. Žele da zamene svoj 10 godina stari kotao sa novim visokoefikasnim kondenzacionim gasnim kotolom. Zamenski kotao mora biti ekonomičan i pouzdan, a takođe, mora da zadovoljava njihove potrebe za toplom vodom.

Odlučili su se za ecoTEC plus. Ovaj zidni gasni kombinovani kotao, proverene kondenzacione tehnologije je optimalna zamena za njihov stari kotao. Potojeći hidraulički priključci odgovaraju novom uređaju, što umanjuje troškove instalacije. Instalater predlaže sanaciju postojećeg dimnjaka.

Kroz nekoliko sati, uređaj je istaliran bez previše buke i nereda. Jednostavna zamena nije jedina prednost. Budući troškovi grejanja, zahvaljujući kondenzacionoj tehnologiji, će biti znatno niži.

Gde kupiti Vaillant kotao?

Da biste izabrali odgovarajući Vaillantov proizvod preporučujemo Vam da se obratite našem stručnom osoblju ili instalateru, putem sajta www.grejanjeonline.rs. Vaillant proizvode možete direktno da kupite kod ovlašćenih distributera ili na većim prodajnim mestima.

Vaillant produžena garancija

Vaillant razvija pouzdane i izdržljive uređaje za grejanje. Zato Vam nudimo i opciju produžene garancije u ukupnom trajanju od 5 godina (25 meseci +35 meseci) za kondenzacione gasne kotlove. Ako u tom periodu dođe do kvara uređaja, usled greške u proizvodnji, mi Vam plaćamo rezervne delove i popravku izvršenu od strane ovlašćenog servisa.

Ovo bi moglo da Vas zanima

Sastavili smo odgovore na najčešća pitanja naših korisnika.

Regulacija putem mobilne aplikacije

Sa Vaillantom možete regulisati svoje grejanje čak i kad niste kod kuće, gde god se nalazili i bilo kada. Mnogim funkcijama grejanja možete da pristupite putem svog pametnog telefona ili tableta. Saznajte više o inteligentnoj regulaciji sa Vaillantom. Pametno grijanje, pametan dom.

Novi izvor energije za Vaš sistem grejanja

Ako razmišljate o obnovljivim izvorima energije prilikom rekonstrukcije Vašeg sistema za grejanje, možemo Vas uputiti u sve što trebate znati. Tehnologija grejanja koju odaberete zavisi od uslova u Vašem domu. Pružićemo Vam sve potrebne informacije o toplotnim pumpama, solarnim sistemima, kao i ostalim uređajima.